Malzemeler:
1 adet Mikrodalga fırın
Ketçap
1 adet Ekmek kızartıcı
Hardal
1 adet Tabak
Kaşar peyniri
1 adet 4 inch keskin bıçak
Kekik
1 kase
Tuz
1 adet kırmızı kuru soğan
Karabiber
3 adet 'Grade A' Organik yumurta
4 dilim tost ekmeği
15 ml süt
10 ml halis muhlis zeytinyağı
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
3 yumurtayı piç etmeden kırıyoruz.Kaseye atıp homojen sarı renk alana kadar çırpıyoruz.Sonra sütü kasede gezdirerek bir daha çırpıyoruz.Bu arada ekmek kızartıcısına 4 dilim ekmeğimizi 20 dk olacak şekilde atıyoruz.Dilimlenmiş soğanlarımızı karışımın içine 2 parmak tuz,karabiber ve kekikle atıyoruz.Bunları yedirdikten sonra x2 hızla bir daha çırpıyoruz.Fakat dikkat ediyoruz ekmekler yanmasın.Daha sonra zeytinyağını atıyoruz .Ardından hardalı 2.5 parmak sıkıyoruz.Hardalı Amo için yazdım,ateşli kardeşime.Nihayet ekmekleri çıkarıyoruz ve dördünün de köşeleri yukarıda kalacak şekilde orta bölgelerine baskı uyguluyoruz çukur olması için.Oluşan enfes karışımı dört ekmeğe pay ediyoruz.En son üzerlerine dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz.Dileyen kardeşim pul biber de atabilir.Sonra mikrodalga da 3 dakika pişiriyoruz.
Bal olsun.
3 yorum:
Eyw kardeşim :D
kekik kullanılmamış.onu da burnumuzdan çekip hapşuruyoruz
'Dilimlenmiş soğanlarımızı karışımın içine 2 parmak tuz,karabiber ve kekikle atıyoruz' tam diodm way be ne kadar dikkatliymişin alp, sonra tekrar baktım degilmişsin ha bu arada ii fikir çekip hapşurma, kesin bi zaman sonra kafada yapar :D
Yorum Gönder