Ne Saçmalıyor Lan Bu? - 2 - Revenge Of The A.M.O.

( Başlık Star Wars göndermesi değil, Transformers göndermesidir. Hemen dümbük gibi başka şeyler düşünmeyin diye sizin için açıklıyayım dedim )

-" Ne yani, şimdi sen diyorsin ki, tren gitsin, 10 tane iyi kalpli hristiyanı ezsin, 3 tane iyi kalpli müslimanı ezeceğine? "
-" Evet, böyle diyorum, gavur değil mi, ölsün "
-" Peki, onların dinini bilmeseydin, bir tarafta 10 tane iyi insan, diğer tarafta 3 tane iyi insan var, hangisini kurtarırdın? "
-" 10 tane iyi insanda kesin bi yamuk vardır, 3 tanesini kurtarırdım "
-" Salak mısın lan, yamuk falan yok, hatta soruyu düzelteyim, bir tarafta 10 tane iyi müsliman, diğer tarafta 3 tane iyi müsliman, hangisini kurtarıcaksın? "
-" 10 tane iyi müslimanı kurtarırdım "
-" Yani, karar vermende din gibi soyut birşey etkili oldu. İnsan hayatının kutsallığı falan desem mal mal bakıcaksın suratıma değil mi? Neyse, sen, 10 kişi kurtarıcağına, 3 kişi kurtardın. Diğer taraftaki 10 hristiyan belki çok iyi işler başarıyordu. Çok iyi kalplilerdi. Fakirlere yardım ediyorlardı. Ama sen gittin, 3 kişiyi seçtin, sırf dinleri başka diye. Bu durumda, ya sen katilsin, yada dinler katil. Ve dünya da senin gibi insanlar çoğalırsa, din, en tehlikeli şey haline gelir "
-" Ne yani, sen gidip 3 müslimanı, 10 hristoya tercih mi edicen? "
-" Ben, 10 insanı, 3 insana tercih edicem. Etiketlerine bakmıyorum. Eğer kurtarabileceksem, o treni 3 insanın olduğu yöndeki raya devam ettiririm ve diğer raydaki 10 insanı kurtarırım. Sonuçta hepsi iyi insanlar, eğer kötülük yapan insanlar olsalardı, o zaman düşünürdüm "
-" Ya o 10 insan içinde, senin anana babana küfretmiş biri olsa? O zaman ne yapıcaksın? "
-" Diğer 9 u için değer, kurtarırım onları, eğer çok fazla kinlenirsem küfür edene, gider döverim, canına niye kastedeyim ki, sırf küfür etti diye. Ama, ailemden birine falan zarar vermeye çalışırsa, işte o zaman kurtardıktan sonra onları, gider onu diğer yoldaki trenin raylarına iterim "

Bu diyalog gerçekten yaşandı. Karşımdaki insan, onun için en büyük değer din olarak yetiştiği için, ona asla dediklerim anlamlı gelmiyordu, ki gelmesini de beklemiyordum. Bu yazdıklarımdan da dinsiz, ateist biri olduğumu falan düşünmeyin. Müslimanım bende, ancak insan hayatını bu kadar hiçe sayarcasına bir müsliman değilim. İnsan hayatı kutsaldır bence. Sırf başka dinden diye, iyi insanların ölümünü istemem.

Bir insanlar topluluğu düşünün. O insanlar topluluğunun çok önemli bir düşünce veya bir fikire sahip olduğunu düşünün. Bu şeyler o kadar önemli ki onlar için, başkalarına inandırmaya çalışıyorlar ve bunun doğrultusunda, inanmayanları öldürüyorlar. Günümüzdeki tüm güçler, bunu uygulamaya çalışıyorlar aslında. Tüm savaşlar, zenginleşmek ve din yaymak için yapılıyor. Geçmişteki örneklerimize bakarsak, hristiyanların haçlı seferleri veya müslimanların cihatları gözümüze çarpıyor. Sadece din için konuşuyorum, ancak bu şekilde, bir fikre bir insan canından daha fazla önem verme olayı milletler için de söz konusu. Aşırısına milliyetçilik deniyor. Bana yanlış geliyor bu tür durumlar. Sorarsan bana, farklı milletten iyi bir insan mı, bu topraklardan adam öldürmüş bir insan mı, iyi insanı kurtarırım. İnsanlığın yararına iş yapmak isterim. Yani sonuç olarak, evlilik yanlıştır.

2 yorum:

Seco dedi ki...

din kitlelerin afyonudur amoo..haçlı,cihat bahane,toprak,sipali şahane...ayrıca makina yapan makinalar demek istiyorum ve embiye selam ediyorum

Adsız dedi ki...

:D:D makina yapan makina adamı siker hacım, bunu bilir bunu sölerim