Durdum aniden


Aslında burda anlatıcaklarımın hepsi tamamen hayal ürünü.Peki ya hayal ne demek.Hayalleri olmak bunlara inanmak malak gibi peşinden koşmak ne demek. Bunlar hepimizin bildiği şeyler peki ya hayalleri olmamak ne demek.

Dün durdum.Öylesine yaşadıgım herşeyi bir anlğına durdurdum ve hayalleri olmayan ruhu kararmış bir insanın gözlerinin içine baktım.Sönmüş umutlarının küllerini karıştırışını izledim. Yüzüne baktım gözlerinin içine yoktu boştu.Bitmişti ruhu resmen kararmıştı içindekiler içi çürümüştü adeta.

Dün durdum.Uyumadım hala kapattım gözlerimi yattım ama durdum olece durdurdum etrafımdakileri. Baktım tüm kötülükleri kendine iş edinmiş bi insanın gözlerinin içine. Yüreğinin derinliğindeki temizliğe rağmen içinde olduğu batağı gördüm.

Dün durdum.Yalnız olduğumu hatırlattım kendime ve baktım hayatı bir ipin ucunda olan insanın gözlerinin içine. Öylece baktım durdum acımadan dinledim insan hayatlarının nasıl bittiğini yada insanların nasıl ölmeye kasıpta ölemediklerini dinledim.

Dün durdum durdurdum herşeyi uzaklaştırdım etrafımdan yine. Silahı bi kaç kere dağıttım topladım.Öyle sebepsizce hem de .Silahı sikmesine rağmen boşboş tetiğe bastım.Durdum durdurdum öylesine kendimi de her bastığımda tetiğe.Düşündüm insan hayatının değeri 1.5 TL mi diye.Bir merminin yuvasından çıkması ne kadar sürer ki öldüğünü bile anlamazsın diye bagırmak istedim.

Durdum biranda dün.Aklımın boş sokaklarında mermiyi defalarca sürdüm tetiği çektim insanın kanını donduran o sessizlikte yankılandı herşey. Herkesi herşeyi durduran bir şey daha fark ettim.Oynadım onla umursamadan.Üstüne gittim bu durumun.Eğlendirdim sebepsizce kendimi.

Dün herşeyi durdurdum seni koydum herşeyin ortasına.Bekledim öyle durdurduğum herşeyden sıyrılmak için okadar can atıyordum ki senle. Ama bir okadar da korkuyordum kendimi sıyırmaktan herşeyden. Bir tek ben kalabilirdim tek başıma diye.

Dün herşeyi durdurdum.Yazcaklarımı düşündüm boş kağıtlara diktim gözlerimi.Sonra erteledim onu kendi suratıma baktım başkalarınınkine de. Hayatın imzalarını izledim suratlarımızda. Öylece durdurdum ve düşündüm hayal ne demek hayallerimizin olmaması ne demek. Hiç devam edesim gelmedi. Hep dursun istedim olduğu gibi.

Hayalleri olmayan insanları gördüm ucuz fahişeleri zevk almasa da onları siken insanları gördüm para vermeden kardeşim hobi olarak yani.Bir bir hayalleri olmayan insanları izledim ölümü gördüm umutsuzluğu kabullemişliği kirlenmiş ruhları gördüm.

Dün durdurdum herşeyi ama birtek şeyi durduramadım.

Sevgiyi...

Hiç bir seyin olmasa da sevmenin bir gereklilik olduğunu gördüm. Nefes almak gibi su içmek gibi.

Yani...

Acı çektirsen seni seviyorum çünkü başka bir ihtimal yok.Seni bir sarkı gibi değiştiremem ki oynayamam ki ileri geri.Başa da alamam.Bir kez çalcaksa onu da sevmeliyiz sevin neden sevdiğinizi unutarak sevin...

Hayat size de gülecek...Sevin hayatı umursamadan hayalleriniz olmasa da...



2 yorum:

Kha dedi ki...

bravo benim sana puanım 9 kanka

Adsız dedi ki...

bugüne kadar yazdıklarından en iyisi bu bence